Discussie en conclusie

Discussie

In dit hoofdstuk zullen wij beschrijven hoe wij de resultaten hebben geanalyseerd. Zo zullen we dieper ingaan op de discussies die hebben plaats gevonden tussen de verschillende professionals tijdens de validatiesessies en welke inzichten hieruit naar voren zijn gekomen. Tot slot benoemen we wat de verbanden zijn met deze inzichten tussen de theorie en de resultaten. 

Tijdens de eerste gesprekken die plaats hebben gevonden tussen ons en onze projectleider Hans de Bruin is er een hoofdvraag naar voren gekomen van waaruit wij ons onderzoek van start zouden laten gaan: “Hoe kan het sociaal netwerk van de patiënt worden versterkt zodat er passende hulp aangeboden kan worden en deze ook kan worden ontvangen?” Na de eerste drie interviews te hebben afgenomen namen wij plaats tijdens de eerste validatiesessie, waarin wij de stakeholders hebben ingelicht over de informatie die er vanuit deze interviews naar voren is gekomen. Wij zijn de interviews begonnen met vooral te kijken naar het sociale gebied, zoals ook benoemd is in de hoofdvraag. Tijdens de interviews is er niet alleen informatie over het sociale gebied naar voren gekomen, maar waren er meerdere thema ’s die aan het licht kwamen. De verkregen informatie liep door elkaar heen maar vormde tegelijkertijd wel een rode draad. Om duidelijke richtlijnen te hanteren in onze volgende interviews zijn wij samen met de stakeholders  deze rode draad gaan onderzoeken. Welke thema ’s zijn van belang? We hadden een overzicht gemaakt en afgewogen wat tot dit onderzoek een toegevoegde waarde zou leveren. De drie thema’s die hieruit ontstonden zijn de volgende: psychisch welzijn, sociaal welzijn en financieel welzijn. Uit de interviews kwam naar voren hoe sterk deze in verband stonden met elkaar en het onderwerp ‘overleven met kanker’.

Na de eerste validatiesessie hadden wij als groep twee interviews gehouden. Tijdens de validatiesessie hadden wij weer onze nieuwe bevindingen gedeeld. De vraag bleef echter waar de patiënten nou terecht kunnen? Waar kunnen de naasten naar toe voor hulp, vragen of ondersteuning? Uit de interviews bleek dat er veel aandacht vanuit professionals is voor de patiënt in kwestie. Duidelijk werd wel dat naasten zoals familie en het directe gezin niet in beeld kwamen. Dit riep vragen bij ons op. Met de stakeholders vroegen wij ons af hoe we erachter konden komen waarom er veel aandacht is voor de patiënt en niet voor de directe omgeving en hoe dit dan komt. De vraag bleef achter welke professionals hier voor zijn? Welke hulpverleners in het werkveld weten hier meer vanaf? Welke professionals komen dicht bij de cliënt? De stakeholders hadden ons op ideeën gebracht over welke professionals wij hiervoor zouden kunnen interviewen. We waren toen uitgekomen bij een hulpverlener van een thuiszorgorganisatie en een hulpverlener binnen een kerkgemeente. Deze professionals komen dicht bij de cliënt en weten beiden veel over de thuissituatie van een patiënt af in tegenstelling tot andere professionals waar patiënten in aanraking komen. 

Bij onze laatste validatiesessie hadden we als groep alle interviews afgenomen en uitgewerkt. Uit de interviews hebben wij alle hoogtepunten per thema uitgewerkt en deze voorgelegd aan de stakeholders zodat we een uiteindelijke conclusie konden trekken. Bij het sociaal welzijn werd er gesproken over een nieuwe ontwikkeling die de thuiszorgorganisatie Allévo heeft gelanceerd. Het gebruiken van een app, waarbij het verloop van de ziekte en de psychische gesteldheid van de patiënt wordt omschreven door de medewerkers. Ook kunnen de familie en naasten hierbij en kunnen zij met al hun vragen en opmerkingen ook via de app communiceren met de medewerkers. Wel was er een keerzijde, zo vertelde Marijke Speelman, huisarts die aanwezig was bij de validatiesessie, dat zij ook wel eens via een soortgelijke app heeft gewerkt. De problemen waar zij echter tegenaan liep was vooral het feit dat zij niet alle informatie wilde delen met familie, maar eerst met medewerkers wilde bespreken. Ook geeft zij aan dat ze bepaalde dingen over de cliënt zo neutraal mogelijk wilde noteren, waardoor de informatie soms te soft over kon komen. Om dan toch alle informatie bij de medewerkers terecht te laten komen notuleerde zij soms dubbel, ‘het was erg tijdrovend om soms dubbel je werk te doen’, verteld Marijke. Welke informatie wil je direct delen met de familie en naasten? Hoe vermeld je dit dan als professional zonder voorbij te gaan aan de rol en verantwoordelijkheid die je daarbij hebt als hulpverlener? Dit zijn vragen die wij tijdens de discussie naar boven hebben kunnen brengen.  De stakeholders zijn het met ons eens dat de lancering van deze app een goede ontwikkeling is voor de toekomst, maar zoals Marijke al aan geeft zitten er nog wel wat haken en ogen aan. Samen zijn wij dan ook tot de conclusie gekomen dat de ontwikkeling hiervan heel goed is maar dat de organisaties die hier gebruik van maken op moeten passen met eventueel dubbel werk. Ook zijn wij er van overtuigd dat deze apps nog meer ontwikkeld moeten worden waardoor deze mankementen allemaal nog verbeterd kunnen worden. 

Het tweede discussiepunt was het volgende. Uit de interviews kwam naar voren dat de opstelling en de benadering van de professionals naar de patiënten toe erg van belang is en het behandeltraject beïnvloed. Zo vertelde Paul Sparreboom Clements ons in één van de interviews dat hij het fijn vond wanneer hij de arts met zijn voornaam kon aanspreken. Ook wenste hij tijdens zijn behandeling op de hoogte gebracht te worden van de verschillende ontwikkelingen en wilde hij samen met de artsen beslissen welke behandeling hij ging volgen. De discussie die vervolgens tijdens de laatste validatiesessie ontstond, ging vooral over het feit dat professionals moeten oppassen dat hun relatie tot de patiënt niet te vriendschappelijk wordt. Zo vertellen verschillende professionals tijdens de validatiesessie ons dat je op deze manier uit je rol kan vallen. Een bepaalde afstand tot de patiënt moet volgens hen aanwezig zijn om het werk goed te kunnen uitvoeren. Volgens hen is het dan ook van belang dat elke professional zich bewust is van zijn/haar grenzen en hiervoor waakt. Het aanvoelen wat de patiënt prettig vind en daar zo adequaat mogelijk mee om te gaan als professional. Het is een wisselwerking tussen patiënt en professional. 

Het alle laatste discussiepunt ging over het behandelgat waar de patiënten in terecht komen. Als professionals zijn we op de hoogte van ketenpartners. Alleen weten de professionals niet altijd zo zeer wanneer je voor wat een patiënt direct kunt doorverwijzen naar de juiste ketenpartner. Het behandelgat waar de patiënten in terecht komen is aan het eind van het behandeltraject. Hoe gaan ze nu verder? Wie vangt hen nu op? Uit de interviews en in overeenstemming met de professionals en ervaringsdeskundigen die aanwezig waren konden we stellen dat bijna altijd na het behandeltraject pas de echte verwerking plaats vind. Het proces dat in stand komt na de behandeling is ook belangrijk om daar als professionals aanwezig bij te zijn. Hoe staat een (ex)patiënt er nu voor? Welke professionals houden polshoogte? Wat kunnen de professionals hierin betekenen? 

Conclusie

In het vorige hoofdstuk hebben wij toegelicht wat het proces is geweest naar de conclusie toe. In dit hoofdstuk zullen wij deze conclusie kort maar helder beschrijven en hierdoor een antwoord naar voren brengen op onze onderzoeksvraag.

De grote vraag die ons bezig houdt naar aanleiding van de discussie is “waar ligt de verbinding in het contact tussen de professionele en de vrijwillige ketens en welke invloed blijkt dit te hebben op het hulpaanbod voor de sociale omgeving van de patiënt?”. Het antwoord op deze vraag is naar voren gekomen door middel van alle interviews en de uiteindelijke validatiesessies. Door iedere keer opnieuw de bevonden informatie met de stakeholders te delen en hun professionele inzichten hier bij te betrekken ontdekten wij dat er een enorme rode draad liep door alle informatie uit de interviews. Ieder aspect bleek invloed te hebben op elkaar. Zo is een belangrijke conclusie die we hieruit hebben kunnen trekken dat er een vicieuze cirkel wordt gecreëerd op het gebied van sociaal welzijn, psychisch welzijn en financieel welzijn en komt hierdoor naar voren dat al deze aspecten elkaar versterken maar ook kunnen verzwakken. Wanneer er in 1 van deze delen iets wegvalt, of juist iets bijkomt, heeft dit invloed op de rest van deze onderdelen van de vicieuze cirkel. Zo is dat niet alleen uit de afgenomen interviews naar voren gekomen maar ook tijdens de validatiesessie is dit bevestigd. Professionals zien vaak voor komen dat de ziekte op het eerste gezicht vooral invloed heeft op het psychische welzijn van de patiënt, al gauw komt daarop naar voren, wat ook de vrijwilligersorganisaties bevestigen, dat dit vervolgens invloed heeft op het sociale welzijn van de patiënt. Zodra de patiënt nog weinig contacten heeft en ook zijn psychische gesteldheid niet positief verloopt kunnen er zaken zoals de financiën bij in gaan schieten. Vaak komt er bij het ziekteproces namelijk meer kijken dan alleen het lichamelijke en psychische niveau: zo geven patiënten aan dat zij veel formulieren in moeten vullen, aan moeten kloppen bij de gemeente in verband met WMO, gesprekken aan moeten gaan met bedrijfsartsen of Arboartsen en omdat de patiënt vaak niet goed weet hoe hij hier mee om moet gaan of welke stappen hij moet ondernemen, zijn wij er door onze interviews achter gekomen dat deze aspecten wel heel veel invloed kunnen hebben op het verdere proces. Wanneer patiënten hun financiële zaken niet goed kunnen aanpakken door bijvoorbeeld onwetendheid kan dit grote gevolgen hebben voor hun financiële situatie. Financiële zekerheid hebben is in onze samenleving dan ook van groot belang, wanneer er iets gebeurd waardoor de financiële zekerheid niet meer wordt gewaarborgd kan dit stress veroorzaken dat vervolgens weer invloed kan hebben op de psychische gesteldheid van de patiënt. Zo zijn we de vicieuze cirkel rond en komt duidelijk naar voren dat, zoals al eerder benoemd, al deze 3 thema’s een circulaire relatie hebben met elkaar. 

Maar wat biedt bovenstaande informatie ons nou als antwoord op onze onderzoeksvraag? Hier kunnen we kort maar krachtig in zijn: het is duidelijk dat het sociaal netwerk van de patiënt moet worden versterkt. Dat hier al verschillende vormen van passende hulp voor worden aangeboden neemt echter niet weg dat deze passende hulp niet bekend is bij de patiënt en zijn naasten zelf. Vanuit alle opgedane informatie komt duidelijk naar voren dat er vanuit de eerstelijnszorg te weinig informatie wordt verstrekt over naaste ketenpartners, zoals vrijwilligersorganisaties, waar de patiënt en zijn naasten terecht kunnen om niet alleen de patiënt maar ook het sociale netwerk hulp aan te bieden zodat deze met dank kan worden ontvangen. Er komt tenslotte duidelijk naar voren dat iedere patiënt maar ook veel naasten hier behoefte aan lijken te hebben. Vanuit deze conclusie zullen wij aanbevelingen beschrijven die mogelijkheden kunnen bieden voor bovenstaande conclusie.





De datum "{" kon niet verwerkt worden.






Paginaoverzicht

Links naar verwante pagina's




Onderdeel van:
OLmK Netwerkverdieping - process
Gerefereerd door:
OLmK Netwerkverdieping - process


Uploads

  Page name Title Author(s) Date
Angstvk40088443 s.jpg Bestand:Angstvk40088443 s.jpg Angst voor kanker bij anderen Els Millenaar 2016
Bijwerking55976050 s.jpg Bestand:Bijwerking55976050 s.jpg Bijwerking Els Millenaar 2016
Bloedhoesten46011688 s.jpg Bestand:Bloedhoesten46011688 s.jpg Bloedhoesten Els MIllenaar 2016
Bloedprikken450x398.jpg Bestand:Bloedprikken450x398.jpg Bloedcontrole Els Millenaar 2016
Borstkanker123RF.jpg Bestand:Borstkanker123RF.jpg Borstkanker Els Millenaar 2106
Chemo.jpg Bestand:Chemo.jpg Chemo Els MIllenaar
Bestand:Chorus-2000-kankerwerk.pdf Bestand:Chorus-2000-kankerwerk.pdf Kanker en werk A.M.J. Chorus 1 maart 2000
Claudia Brandenburg (directeur ADRZ).jpeg Bestand:Claudia Brandenburg (directeur ADRZ).jpeg Claudia Brandenburg (directeur ADRZ) ADRZ 2014
Delende kcel123RF.jpg Bestand:Delende kcel123RF.jpg Uitzaaiing Els Millenaar 2016
Diagnose22102760 s.jpg Bestand:Diagnose22102760 s.jpg Diagnose Els Millenaar 2016
Dieetgroenten123RF.jpg Bestand:Dieetgroenten123RF.jpg Dieetgroenten Els Millenaar 2016
Doelcel123RF.jpg Bestand:Doelcel123RF.jpg Behandeling Els Millenaar
Doodveer45106900 s.jpg Bestand:Doodveer45106900 s.jpg Dood Els Millenaar 2016
Echografie123RF.jpg Bestand:Echografie123RF.jpg Echografie Els Millenaar 2016
FinProbl33766823 s.jpg Bestand:FinProbl33766823 s.jpg Financiële problemen Els Millenaar 2016
Gewichtsverlies11910922 s.jpg Bestand:Gewichtsverlies11910922 s.jpg Afvallen Els MIllenaar 2016
Gezin9339527 s.jpg Bestand:Gezin9339527 s.jpg Gezin Els Millenaar 2016
Hersentumorvrouwscan.jpg Bestand:Hersentumorvrouwscan.jpg Hersentumor Els Millenaar 2016
Internist22218432 s.jpg Bestand:Internist22218432 s.jpg Internist Els Millenaar 2016
Kaalheid-man6676998 s.jpg Bestand:Kaalheid-man6676998 s.jpg Kaalheid Els Millenaar 2016
Kindgesprek3940352 s.jpg Bestand:Kindgesprek3940352 s.jpg Kinderen Els Millenaar 2016
LinearAccel.bestralingsapparaat.jpg Bestand:LinearAccel.bestralingsapparaat.jpg Bestraling Els Millenaar 2016
Longkanker.jpg Bestand:Longkanker.jpg Longkanker Els Millenaar 2016
Microscoop12087258 s.jpg Bestand:Microscoop12087258 s.jpg Medisch onderzoek Els Millenaar 2016
Misselijkheid21976066 s.jpg Bestand:Misselijkheid21976066 s.jpg Misselijkheid Els Millenaar 2016
Oncologiepatient4662129 s.jpg Bestand:Oncologiepatient4662129 s.jpg Oncologiepatient Els Millenaar
Oncoloog32304618 s.jpg Bestand:Oncoloog32304618 s.jpg oncoloog Els Millenaar 2016
Bestand:Onderzoeksrapport over-leven met kanker, Anouk Bron, Ashley Martinez en Linda Oudeman.pdf Bestand:Onderzoeksrapport over-leven met kanker, Anouk Bron, Ashley Martinez en Linda Oudeman.pdf Onderzoeksrapport Over-leven met Kanker, A. Bron, A. Martinez en L. Oudeman A. Bron, A. Martinez en L. Oudeman 3 januari 2017
Palliatief-138232889 s.jpg Bestand:Palliatief-138232889 s.jpg Palliatieve zorg Els Millenaar 2016
Partner9027347 s.jpg Bestand:Partner9027347 s.jpg Partner Els Millenaar 2016
Pijn32971298 s.jpg Bestand:Pijn32971298 s.jpg Pijn Els Millenaar 2016
Bestand:Plan van aanpak project over-leven met kanker.pdf Bestand:Plan van aanpak project over-leven met kanker.pdf Plan van aanpak project over-leven met kanker. Anouk 18 oktober 2016
Port-a-Cath123RF.jpg Bestand:Port-a-Cath123RF.jpg Port-a-Cath Els Millenaar 2016
Bestand:Projectplan Over Leven met Kanker populaire versie juni 2015.docx Bestand:Projectplan Over Leven met Kanker populaire versie juni 2015.docx Projectplan 'Over leven met kanker' Paulette
Psycholoog38153201 s.jpg Bestand:Psycholoog38153201 s.jpg Psycholoog Els Millenaar 2016
Wat is chemo? Resource Hyperlink 00030 Wat is chemo? Xxx 2016
Wat is chemo? Resource Hyperlink 00031 Wat is chemo? Xxx 2016
Pinkhof Geneeskundig woordenboek, red. Jannes van Everdingen, Arnoud van den Eerenbeemt Resource Hyperlink 00032 Pinkhof Geneeskundig woordenboek, red. Jannes van Everdingen, Arnoud van den Eerenbeemt HansC 13 juni 2016
Vermoeidheid Resource Hyperlink 00039 Vermoeidheid Wikipedia 2016
Vermoeidheid Resource Hyperlink 00040 Vermoeidheid Wikipedia 2016
ZB - Planbureau Resource Hyperlink 00042 ZB - Planbureau ZB - Planbureau en Bibliotheek van Zeeland 2016
Gewichtsverlies als kanker niet kan worden genezen Resource Hyperlink 00044 Gewichtsverlies als kanker niet kan worden genezen Stichting kanker.nl 2013
Vermoeidheid bij kanker Resource Hyperlink 00045 Vermoeidheid bij kanker Stichting kanker.nl 2015
Symptomen van kanker Resource Hyperlink 00046 Symptomen van kanker Stichting kanker.nl 2013
Aandoeningen: bloed ophoesten, haemoptoe Resource Hyperlink 00047 Aandoeningen: bloed ophoesten, haemoptoe InfoNu.nl 2007
Pijn bij kanker Resource Hyperlink 00048 Pijn bij kanker Stichting kanker.nl 2016
Hulpverleners in of buiten het ziekenhuis Resource Hyperlink 00049 Hulpverleners in of buiten het ziekenhuis Stichting kanker.nl 2014
Hulpverlening Zeeland Resource Hyperlink 00050 Hulpverlening Zeeland Startkabel.nl 2016
Interne Geneeskunde ADRZ Resource Hyperlink 00051 Interne Geneeskunde ADRZ Admiraal De Ruyter Ziekenhuis 2016
Interne geneeskunde en maag-, darm- en leverziekten Resource Hyperlink 00053 Interne geneeskunde en maag-, darm- en leverziekten ZorgSaam 2016
Oncologie ADRZ Resource Hyperlink 00054 Oncologie ADRZ Admiraal De Ruyter Ziekenhuis 2016
Oncologie ZorgSaam Resource Hyperlink 00055 Oncologie ZorgSaam ZorgSaam 2016
Röntgenfoto Resource Hyperlink 00056 Röntgenfoto Wikipedia 2016
Wilhelm Conrad Röntgen Resource Hyperlink 00057 Wilhelm Conrad Röntgen Wikipedia 2016
Computertomografie Resource Hyperlink 00058 Computertomografie Wikipedia 2016
Uitzaaiingen Resource Hyperlink 00059 Uitzaaiingen Stichting kanker.nl 2015
Uitzaaiingen bij kanker Resource Hyperlink 00060 Uitzaaiingen bij kanker KWF Kankerbestrijding 2007
Borstkanker Resource Hyperlink 00061 Borstkanker Wikipedia 2016
Zeeuws borstkankercentrum in Vlissingen Resource Hyperlink 00062 Zeeuws borstkankercentrum in Vlissingen PZC 2016
Regio Zeeland Resource Hyperlink 00063 Regio Zeeland Hersenletsel.nl 2016
Longkanker Resource Hyperlink 00064 Longkanker Wikipedia 2016
Longkanker behandeling Zeeland Resource Hyperlink 00065 Longkanker behandeling Zeeland Zorgaanbieders.nl 2016
Longkanker Resource Hyperlink 00066 Longkanker Thuisarts.nl
Port-a-cath Resource Hyperlink 00067 Port-a-cath Heelmeester.nl 2016
Objectivering van spraakkwaliteit bij patiënten behandeld voor hoofd-halskanker Resource Hyperlink 00068 Objectivering van spraakkwaliteit bij patiënten behandeld voor hoofd-halskanker Samen leven met kanker (onderzoeksgroep) 2011
Hand-voetsyndroom Resource Hyperlink 00069 Hand-voetsyndroom Stichting kanker.nl 2014
Euthanasieverzoek Resource Hyperlink 00070 Euthanasieverzoek NVVE 2016
Patiëntenorganisatie Resource Hyperlink 00071 Patiëntenorganisatie Wikipedia 2015
Palliatieve zorg Resource Hyperlink 00072 Palliatieve zorg Wikipedia 2016
Netwerk Palliatieve Zorg - Zeeland Resource Hyperlink 00073 Netwerk Palliatieve Zorg - Zeeland Netwerk Palliatieve Zorg - Zeeland 2016
Wat is euthanasie? Resource Hyperlink 00074 Wat is euthanasie? NVVE 2016
Antoni van Leeuwenhoek Resource Hyperlink 00075 Antoni van Leeuwenhoek Antoni van Leeuwenhoek. Nederlands Kankerinstituut 2016
Erasmus MC Kankerinstituut Resource Hyperlink 00076 Erasmus MC Kankerinstituut Erasmus MC. Universitair Medisch Centrum Rotterdam 2016
Stichting Melanoom Resource Hyperlink 00077 Stichting Melanoom Stichting Melanoom 2016
Longkanker Nederland Resource Hyperlink 00078 Longkanker Nederland Longkanker Nederland 2015
Emergis Resource Hyperlink 00079 Emergis Emergis. Samen werken aan een goede geestelijke gezondheid van alle mensen in Zeeland 2016
Palazzolihuizen. Als kanker in je leven is Resource Hyperlink 00080 Palazzolihuizen. Als kanker in je leven is Stichting Palazzoli 2016
Alternatieve Geneeswijzen Zeeland Resource Hyperlink 00081 Alternatieve Geneeswijzen Zeeland Alternatieve Therapieën 2016
ADRZ Resource Hyperlink 00082 ADRZ Admiraal De Ruyter Ziekenhuis 2016
ZorgSaam Resource Hyperlink 00083 ZorgSaam ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen 2016
Bravis Ziekenhuis Resource Hyperlink 00084 Bravis Ziekenhuis Bravis Ziekenhuis 2016
ZRTI Resource Hyperlink 00085 ZRTI Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut 2016
Erasmus MC Resource Hyperlink 00086 Erasmus MC Erasmus MC. Universitair Medisch Centrum Rotterdam 2016
Chirurgie ADRZ Resource Hyperlink 00087 Chirurgie ADRZ Admiraal De Ruyter Ziekenhuis 2016
Chirurgie ZorgSaam Resource Hyperlink 00088 Chirurgie ZorgSaam ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen 2016
Dood Resource Hyperlink 00089 Dood Wikipedia 2016
Nationale Atlas Volksgezondheid Resource Hyperlink 00090 Nationale Atlas Volksgezondheid Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 2014
NIVEL Resource Hyperlink 00091 NIVEL Stichting NIVEL. Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg 2016
Geestelijke verzorging Resource Hyperlink 00092 Geestelijke verzorging Wikipedia 2013
Hersentumor Resource Hyperlink 00093 Hersentumor Hersenstichting 2016
Samuel Hahnemann Resource Hyperlink 00094 Samuel Hahnemann Wikipedia 2016
Inloophuis Resource Hyperlink 00095 Inloophuis Wikipedia 2015
Interne geneeskunde Resource Hyperlink 00096 Interne geneeskunde Wikipedia 2015
Cornelis Moerman Resource Hyperlink 00097 Cornelis Moerman Wikipedia 2016
Nabestaande Resource Hyperlink 00098 Nabestaande WikiWoordenboek 2016
Oncologieverpleegkundige Resource Hyperlink 00099 Oncologieverpleegkundige Wikipedia 2016
Spoed Eisende Hulp (SEH) Resource Hyperlink 00100 Spoed Eisende Hulp (SEH) Admiraal De Ruyter Ziekenhuis 2016
Spoedeisende hulp Resource Hyperlink 00101 Spoedeisende hulp ZorgSaam 2016
Uitvaartondernemer Resource Hyperlink 00102 Uitvaartondernemer Wikipedia 2016
Verpleeghuis Resource Hyperlink 00103 Verpleeghuis Wikipedia 2016
Vertrouwenspersoon Resource Hyperlink 00104 Vertrouwenspersoon Wikipedia 2015
Verzorging Resource Hyperlink 00105 Verzorging Wikipedia 2016
Bejaardentehuis Resource Hyperlink 00106 Bejaardentehuis Wikipedia 2016
Ziekte van Paget. Zeldzame vorm van borstkanker Resource Hyperlink 00107 Ziekte van Paget. Zeldzame vorm van borstkanker Gezondheidsnet 2016
Overzicht Kerken in Zeeland Resource Hyperlink 00108 Overzicht Kerken in Zeeland E-kerk 2016
KWF Resource Hyperlink 00109 KWF KWF Kankerbestrijding
KWF Resource Hyperlink 00110 KWF KWF Kankerbestrijding
KWF Resource Hyperlink 00111 KWF KWF Kankerbestrijding
KWF Resource Hyperlink 00112 KWF KWF Kankerbestrijding 2016
NPV Resource Hyperlink 00113 NPV Nederlandse Patiëntenvereniging 2016
Uitvaartverzorging in provincie Zeeland Resource Hyperlink 00115 Uitvaartverzorging in provincie Zeeland De Telefoongids 2016
IKNL Resource Hyperlink 00147 IKNL IKNL 18 november 2016
Resultaten Sociaal Welzijn Resource Hyperlink 00201 Resultaten Sociaal Welzijn A. Bron 9 januari 2017
Resultaten Psychisch welzijn Resource Hyperlink 00202 Resultaten Psychisch welzijn A. Martinez 9 januari 2017
Resultaten Psychisch welzijn Resource Hyperlink 00203 Resultaten Psychisch welzijn A. Martinez 9 januari 2017
Resultaten Financieel Welzijn Resource Hyperlink 00204 Resultaten Financieel Welzijn L. Oudeman 9 januari 2017
Röntgen2-123RF.jpg Bestand:Röntgen2-123RF.jpg Röntgenfoto Els Millenaar 2016
Bestand:Sociale kaart kanker eindverslag .docx Bestand:Sociale kaart kanker eindverslag .docx Sociale kaart kanker eindverslag Nancy Chalaz, Martin van Huizen en Cassandra Teirlinck 2016
Spraakstoornis34892119 s.jpg Bestand:Spraakstoornis34892119 s.jpg Spraakstoornis Els Millenaar 2016
Stichting palazzoli nieuw.jpg Bestand:Stichting palazzoli nieuw.jpg Patiëntenorganisatie Els Millenaar 2016
Tekenenverklaring26270998 s (1).jpg Bestand:Tekenenverklaring26270998 s (1).jpg Euthanasieverklaring Els Millenaar 2016
Vermoeidheid43388665 s.jpg Bestand:Vermoeidheid43388665 s.jpg Vermoeidheid Els Millenaar 2016
Verschijnselen6326968 l.jpg Bestand:Verschijnselen6326968 l.jpg Verschijnselen van kanker Els Millenaar 2016
Werk52449562 s.jpg Bestand:Werk52449562 s.jpg Werk - collega's Els Millenaar 2016
Werk58367490 s.jpg Bestand:Werk58367490 s.jpg Werk - Claire Els Millenaar 2016