Interview 6

Donderdag 8 december 2016

Geïnterviewde: Wilma Oudeman

Interviewer: Linda Oudeman

Notulist: Linda Oudeman

Interview met Wilma Oudeman - Allévo

Allévo is een brede zorgorganisatie die zorg en ondersteuning biedt, van preventie tot zorg in de laatste levensfase (P). De zorg- en dienstverlening van Allévo vind plaats op de volgende gebieden in Zeeland: Noord-Beveland, Zuid-Beveland, Tholen en Schouwen-Duiveland. Allévo biedt diensten aan huis zoals huishoudelijke hulp en tafeltje-dek-je, maar ook zorg aan huis zoals wijkverpleging en 24-uurszorg (Q).

Wilma heeft zelf de functie van Verzorgende C, bij de thuiszorgorganisatie Allévo (P). Zij helpt en ondersteund mensen bij de ADL (algemene dagelijkse levensverrichtingen). Hieronder valt onder andere: aankleden en uitkleden, wassen, naar bed brengen, steunkousen aan en uit doen, medicijnen klaarzetten en aanreiken en naar het toilet helpen (Q). Wilma ziet de patiënten in hen thuissituatie, wanneer de patiënt net te horen heeft gekregen dat hij/zij kanker heeft komt Wilma nog gewoon bij de patiënt thuis. In de beginfase voert zij hier dan ook nog steeds de taken uit die zij gewent is te doen. Wanneer de patiënt er erger aan toe is komt de wijkverpleging erbij kijken, zij mogen meer dingen doen dan een Verzorgende C, zoals het geven van injecties, zwaardere medicijnen aanreiken en wonden verzorgen (R). Vaak is de Verzorgende C hier nog wel in beeld maar wordt de wijkverpleging extra ingezet.

Wilma is nog niet eerder betrokken geweest met het project 'over-leven met kanker' (P). Door een tweede validatiesessie kwamen wij (Anouk, Ashley en Linda) er samen met het team achter dat het ons handig leek om iemand van de thuiszorg te interviewen zodat wij meer te weten zouden komen over de thuissituatie van de patiënt, wat goed aansluit bij het stuk sociaal welzijn (Q). Omdat Linda haar moeder in de thuiszorg werkt was het contact leggen erg gemakkelijk en kon er snel een interview plaatsvinden (R).

Wilma werkt vooral met ouderen, dit komt omdat ouderen eerder afhankelijk zijn van zorg. Jongere patiënten hebben meestal een man/vrouw of kinderen die de zorg over kunnen nemen (B).

Sociaal welzijn (App, doorverwijzen, wegvallen sociale kring, partner, copingstijlen, dagopvang)

Wilma geeft een voorbeeld van een patiënt die ernstig ziek is, in de beginfase van de ziekte kwam Wilma hier nog regelmatig over de vloer (P). De borstkanker is nu echter zo erg uitgezaaid dat alleen de wijkverpleging hier nog komt. Het verdere proces maakt Wilma dan ook niet mee (Q). Linda: "Worden jullie wel op de hoogte gehouden van het verdere proces dat deze mevrouw doormaakt?" "Stel deze vrouw komt te overlijden, krijgen jullie dit dan wel te horen van de wijkverpleging?". Wilma: "Als het goed is wel, er is pas een nieuwe App, hier kan je zelf elke dag op kijken als je geïnteresseerd bent in een patiënt, hoe het hier mee gaat en wat het verdere proces is (R)." Wilma geeft aan dat ze het erg jammer vindt dat ze na een lange tijd bij iemand over de vloer te komen er soms ineens niet meer is, de App helpt daarentegen wel bij haar zodat ze af en toe nog even kan kijken hoe het met verschillende patiënten gaat (B).

De wijkverpleging heeft regelmatig contact met de desbetreffende huisarts van de patiënt (P), zodat ze met elkaar goed kunnen afstemmen wat er allemaal aan de hand is en wat er hier allemaal moet gebeuren (R). Wilma, de Verzorgende C, wijst door naar de wijkverpleging en de wijkverpleging heeft dan vervolgens dus contact met de huisarts.

"Eenzaamheid speelt een grote rol, de vrienden van dezelfde leeftijd vallen weg, broers en zussen van die leeftijd vallen weg, alles valt weg en dan wordt het kringetje soms heel klein. Patiënten gaan ook minder snel naar uitjes, zoals de bingo, ze blijven gemakkelijker thuis zitten en je moet soms echt proberen om ze uit bed te krijgen zodat ze weer wat gaan doen (B)."

Wilma ziet in haar werkveld vaak naar voren komen dat de partner van de patiënt het soms nog zwaarder heeft dan patiënt zelf (P). Als verzorgende houd zij dit dan ook in de gaten, partners willen soms te veel voor de patiënt doen, dingen die zij eigenlijk niet meer kunnen, dit heeft ook te maken met het feit dat Wilma vooral veel te maken krijgt met ouderen in haar werk (Q). "Je moet er alert op wezen dat de partners hier zelf niet aan onderdoor gaan." Als dit punt wordt bereikt worden er in verschillende situaties vaak de kinderen van de patiënt ingeschakeld, dit wordt gedaan door een EVV-er (eerste verzorgende verantwoordelijke), elke patiënt/cliënt heeft één EVV-er die dit soort zaken regelt en dus contact opneemt met de familie wanneer het niet goed gaat of wanneer er hulp nodig is (R).

Tegenwoordig kunnen de kinderen of andere familieleden ook een code krijgen om via een App mee te kijken met wat de medewerkers van Allévo allemaal doen (P). Wanneer zij op deze App inloggen kunnen zij zien wat de medewerkers elke dag bij de desbetreffende patiënt hebben genoteerd (Q). Wilma geeft het voorbeeld van een vrouw met borstkanker, haar zoon woont in het buitenland maar belt elke dag naar zijn moeder. Wanneer hij belt kan hij van te voren even in de App kijken om te kijken hoe het vandaag gegaan is met zijn moeder, was ze depressief of verward dan is haar zoon hier op voorbereid en kan hij zijn gesprek hier op aanpassen (B). Ook kunnen familieleden op deze App vragen stellen aan de medewerkers van Allévo, "op deze manier wordt het lijntje kort gehouden" verteld Wilma. Dit is volgens haar belangrijk zodat de vragen die de familie heeft direct bespreekbaar gemaakt kunnen worden, er direct uitleg gegeven kan worden en er eventuele aanpassingen gemaakt kunnen worden indien nodig (R).

Er worden verschillende copingstijlen voorgelegd aan Wilma, deze zijn naar voren gekomen uit het eerdere interview met Jeanette van den Beukel. "Wat is uw kijk hier op?" Wilma geeft het voorbeeld over dezelfde vrouw met borstkanker, zij had zelf al redelijk snel geaccepteerd dat zij de ziekte kanker had (P). Ze gaf echter zelf aan dat ze het idee had dat haar kinderen en kleinkinderen niet goed besefte dat zij echt ernstig ziek was. "Zo ziet haar kleindochter nog voor zich dat haar oma mee kan naar haar bruiloft in Oostenrijk, terwijl de vrouw ernstig ziek is en zich realiseert dat het snel afgelopen kan zijn." Wanneer er vervolgens aan Wilma gevraagd wordt hoe het zou kunnen komen dat de kleinkinderen dit bijvoorbeeld niet willen zien, antwoord zij dat ze denkt dat deze misschien gewoon oogkleppen ophebben en niet willen zien dat hun oma echt zo ziek is, een copingstijl dus (R). De vrouw heeft haar ziekte geaccepteerd, familieleden zitten echter nog in de ontkenningsfase, deze copingstijlen botsen (R). Wilma geeft aan dat er in het begin nog niet veel aan de vrouw haar uiterlijk te zien was en dat de familieleden hierdoor minder goed konden zien dat de vrouw desondanks wel heel hard achteruit ging. "Als verzorgende kom je dagelijks over de vloer bij patiënten en heb je dit dan misschien ook eerder in de gaten, bijvoorbeeld dat ze meer pijn krijgen, of minder dingen kunnen doen die ze normaal gesproken wel deden (B)."

Wilma geeft aan dat de partner en de patiënt heel verschillend om kunnen gaan met de ziekte kanker en het proces hierin (P). Zo bereid de zieke zich vaak voor op het afscheid nemen van familieleden omdat de ziekte in sommige gevallen de dood betekend (Q). In het geval van de partner is dit heel anders, hij/zij blijft straks alleen over en moet zich een leven voor gaan stellen zonder zijn/haar geliefde (R).

"Veel patiënten vinden het leuk om wat meer om handen te hebben en deze proberen we dan ook zoveel mogelijk naar een dagopvang te kunnen sturen (P). Ik vind het heel belangrijk dat deze dingen er zijn. Je ziet ze hier echt van genieten." Wanneer de kankerpatiënt even iets anders kan gaan doen zorgt dit dan vervolgens ook weer even voor rust bij de partner, verteld Wilma. Op dit soort momenten kan de partner dan ook even wat voor zichzelf doen (Q).

Psychisch welzijn (impact ziekte, depressief, positieve benadrukken, christelijk)

Wilma geeft aan dat de impact van de ziekte vaak heel groot kan zijn, vooral ook in de beginfase na bijvoorbeeld een slechtnieuwsgesprek (P). "Patiënten gaan soms in een hoekje zitten en soms ook huilen omdat ze het dan echt heel zwaar en heel moeilijk hebben (Q), ook omdat ze soms niet goed weten wat het nou allemaal betekend, waar ze aan toe zijn (R)."

Veel psychische problematiek heeft Wilma verder niet zo zeer meegemaakt (B). Ze geeft ook aan dat dit soort problemen eerder bij de huisarts terecht zullen komen, dat zij hier meer verstand van hebben en eerder doorverwijzen (R). De verzorgende zijn hier dan ook niet in gespecialiseerd (R). Wanneer een patiënt kenmerken van bijvoorbeeld depressiviteit vertoont zal een verzorgende dan ook in eerste instantie doorverwijzen naar de huisarts, die pakt dit dan vervolgens verder op. Wilma geeft aan dat er soms wel eens iemand van Emergis over de vloer komt om hier dan vervolgens met de patiënt over te praten (P).

De verzorgende proberen de thuissituatie dan ook zo normaal mogelijk te laten verlopen en vooral de focus te leggen op de dingen die de patiënt nog wel kan (P). "Het positieve benadrukken, niet het negatieve (Q)." Wanneer een patiënt alleen of eenzaam is komen deze kenmerken nog vaker voor, verteld Wilma. "Het is dan soms ook wel heel moeilijk om ze weer de zin van het leven in te laten zien en ze te motiveren om dingen te blijven ondernemen (B)."

In Zeeland zijn er veel gereformeerde gemeenschappen, hier is dan ook een aparte thuiszorgorganisatie voor verteld Wilma (P). Deze thuiszorgorganisatie die in een groot gedeelte van Zeeland zit heet Curadomi en is een christelijke organisatie.

Financiën (tijd, AOW, WMO)

De medewerkers van Allévo zitten met een bepaalde tijd waarin zij de patiënten moeten verzorgen, aan deze tijd moeten zij voldoen (P). Hierdoor is er geen tijd voor andere dingen die de patiënt op dat moment aan de medewerkers vraagt. Boodschappen doen valt bijvoorbeeld niet onder de taken van de verzorgende (Q). De patiënt kan naar het hoofdkantoor van Allévo bellen en wordt van daar uit doorverwezen naar verschillende vrijwilligersorganisaties (R).

Wilma geeft aan dat er soms onrust ontstaat bij ouderen (P) doordat er een partner komt te overlijden en er minder geld binnenkomt doordat er een deel van de AOW komt te vervallen (Q). "Veel ouderen hebben dan ook echt niet meer geld dan alleen nog hun AOW, wanneer er dan soms extra kosten gemaakt moeten worden hoor je ze dan ook echt mopperen dat niet alles meer mogelijk is (R)."

Wanneer iemand thuis hulp nodig heeft moet de patiënt naar de gemeente bellen, de WMO bepaald welke zorg de persoon zal krijgen.

Door de bezuinigingen die in de zorg de laatste tijd erg centraal staan verandert er binnen de organisatie bij Allévo soms het een en het ander. Zo krijgen de medewerkers bij sommige patiënten minder lang de tijd voor de algemene dagelijkse levensbehoeften, waar ze eerst een half uur mochten zijn, zijn ze bij sommigen ingekort tot 5 maar soms ook 10 minuten.





De datum "{" kon niet verwerkt worden.






Paginaoverzicht

Links naar verwante pagina's




Onderdeel van:
OLmK Netwerkverdieping - process
Gerefereerd door:
Data bijeenkomsten programmagroep, themawerkgroepen, stuurgroep, SBC's, etc.
OLmK Netwerkverdieping - process


Uploads

  Page name Title Author(s) Date
Angstvk40088443 s.jpg Bestand:Angstvk40088443 s.jpg Angst voor kanker bij anderen Els Millenaar 2016
Bijwerking55976050 s.jpg Bestand:Bijwerking55976050 s.jpg Bijwerking Els Millenaar 2016
Bloedhoesten46011688 s.jpg Bestand:Bloedhoesten46011688 s.jpg Bloedhoesten Els MIllenaar 2016
Bloedprikken450x398.jpg Bestand:Bloedprikken450x398.jpg Bloedcontrole Els Millenaar 2016
Borstkanker123RF.jpg Bestand:Borstkanker123RF.jpg Borstkanker Els Millenaar 2106
Chemo.jpg Bestand:Chemo.jpg Chemo Els MIllenaar
Bestand:Chorus-2000-kankerwerk.pdf Bestand:Chorus-2000-kankerwerk.pdf Kanker en werk A.M.J. Chorus 1 maart 2000
Claudia Brandenburg (directeur ADRZ).jpeg Bestand:Claudia Brandenburg (directeur ADRZ).jpeg Claudia Brandenburg (directeur ADRZ) ADRZ 2014
Delende kcel123RF.jpg Bestand:Delende kcel123RF.jpg Uitzaaiing Els Millenaar 2016
Diagnose22102760 s.jpg Bestand:Diagnose22102760 s.jpg Diagnose Els Millenaar 2016
Dieetgroenten123RF.jpg Bestand:Dieetgroenten123RF.jpg Dieetgroenten Els Millenaar 2016
Doelcel123RF.jpg Bestand:Doelcel123RF.jpg Behandeling Els Millenaar
Doodveer45106900 s.jpg Bestand:Doodveer45106900 s.jpg Dood Els Millenaar 2016
Echografie123RF.jpg Bestand:Echografie123RF.jpg Echografie Els Millenaar 2016
FinProbl33766823 s.jpg Bestand:FinProbl33766823 s.jpg Financiële problemen Els Millenaar 2016
Gewichtsverlies11910922 s.jpg Bestand:Gewichtsverlies11910922 s.jpg Afvallen Els MIllenaar 2016
Gezin9339527 s.jpg Bestand:Gezin9339527 s.jpg Gezin Els Millenaar 2016
Hersentumorvrouwscan.jpg Bestand:Hersentumorvrouwscan.jpg Hersentumor Els Millenaar 2016
Internist22218432 s.jpg Bestand:Internist22218432 s.jpg Internist Els Millenaar 2016
Kaalheid-man6676998 s.jpg Bestand:Kaalheid-man6676998 s.jpg Kaalheid Els Millenaar 2016
Kindgesprek3940352 s.jpg Bestand:Kindgesprek3940352 s.jpg Kinderen Els Millenaar 2016
LinearAccel.bestralingsapparaat.jpg Bestand:LinearAccel.bestralingsapparaat.jpg Bestraling Els Millenaar 2016
Longkanker.jpg Bestand:Longkanker.jpg Longkanker Els Millenaar 2016
Microscoop12087258 s.jpg Bestand:Microscoop12087258 s.jpg Medisch onderzoek Els Millenaar 2016
Misselijkheid21976066 s.jpg Bestand:Misselijkheid21976066 s.jpg Misselijkheid Els Millenaar 2016
Oncologiepatient4662129 s.jpg Bestand:Oncologiepatient4662129 s.jpg Oncologiepatient Els Millenaar
Oncoloog32304618 s.jpg Bestand:Oncoloog32304618 s.jpg oncoloog Els Millenaar 2016
Bestand:Onderzoeksrapport over-leven met kanker, Anouk Bron, Ashley Martinez en Linda Oudeman.pdf Bestand:Onderzoeksrapport over-leven met kanker, Anouk Bron, Ashley Martinez en Linda Oudeman.pdf Onderzoeksrapport Over-leven met Kanker, A. Bron, A. Martinez en L. Oudeman A. Bron, A. Martinez en L. Oudeman 3 januari 2017
Palliatief-138232889 s.jpg Bestand:Palliatief-138232889 s.jpg Palliatieve zorg Els Millenaar 2016
Partner9027347 s.jpg Bestand:Partner9027347 s.jpg Partner Els Millenaar 2016
Pijn32971298 s.jpg Bestand:Pijn32971298 s.jpg Pijn Els Millenaar 2016
Bestand:Plan van aanpak project over-leven met kanker.pdf Bestand:Plan van aanpak project over-leven met kanker.pdf Plan van aanpak project over-leven met kanker. Anouk 18 oktober 2016
Port-a-Cath123RF.jpg Bestand:Port-a-Cath123RF.jpg Port-a-Cath Els Millenaar 2016
Bestand:Projectplan Over Leven met Kanker populaire versie juni 2015.docx Bestand:Projectplan Over Leven met Kanker populaire versie juni 2015.docx Projectplan 'Over leven met kanker' Paulette
Psycholoog38153201 s.jpg Bestand:Psycholoog38153201 s.jpg Psycholoog Els Millenaar 2016
Wat is chemo? Resource Hyperlink 00030 Wat is chemo? Xxx 2016
Wat is chemo? Resource Hyperlink 00031 Wat is chemo? Xxx 2016
Pinkhof Geneeskundig woordenboek, red. Jannes van Everdingen, Arnoud van den Eerenbeemt Resource Hyperlink 00032 Pinkhof Geneeskundig woordenboek, red. Jannes van Everdingen, Arnoud van den Eerenbeemt HansC 13 juni 2016
Vermoeidheid Resource Hyperlink 00039 Vermoeidheid Wikipedia 2016
Vermoeidheid Resource Hyperlink 00040 Vermoeidheid Wikipedia 2016
ZB - Planbureau Resource Hyperlink 00042 ZB - Planbureau ZB - Planbureau en Bibliotheek van Zeeland 2016
Gewichtsverlies als kanker niet kan worden genezen Resource Hyperlink 00044 Gewichtsverlies als kanker niet kan worden genezen Stichting kanker.nl 2013
Vermoeidheid bij kanker Resource Hyperlink 00045 Vermoeidheid bij kanker Stichting kanker.nl 2015
Symptomen van kanker Resource Hyperlink 00046 Symptomen van kanker Stichting kanker.nl 2013
Aandoeningen: bloed ophoesten, haemoptoe Resource Hyperlink 00047 Aandoeningen: bloed ophoesten, haemoptoe InfoNu.nl 2007
Pijn bij kanker Resource Hyperlink 00048 Pijn bij kanker Stichting kanker.nl 2016
Hulpverleners in of buiten het ziekenhuis Resource Hyperlink 00049 Hulpverleners in of buiten het ziekenhuis Stichting kanker.nl 2014
Hulpverlening Zeeland Resource Hyperlink 00050 Hulpverlening Zeeland Startkabel.nl 2016
Interne Geneeskunde ADRZ Resource Hyperlink 00051 Interne Geneeskunde ADRZ Admiraal De Ruyter Ziekenhuis 2016
Interne geneeskunde en maag-, darm- en leverziekten Resource Hyperlink 00053 Interne geneeskunde en maag-, darm- en leverziekten ZorgSaam 2016
Oncologie ADRZ Resource Hyperlink 00054 Oncologie ADRZ Admiraal De Ruyter Ziekenhuis 2016
Oncologie ZorgSaam Resource Hyperlink 00055 Oncologie ZorgSaam ZorgSaam 2016
Röntgenfoto Resource Hyperlink 00056 Röntgenfoto Wikipedia 2016
Wilhelm Conrad Röntgen Resource Hyperlink 00057 Wilhelm Conrad Röntgen Wikipedia 2016
Computertomografie Resource Hyperlink 00058 Computertomografie Wikipedia 2016
Uitzaaiingen Resource Hyperlink 00059 Uitzaaiingen Stichting kanker.nl 2015
Uitzaaiingen bij kanker Resource Hyperlink 00060 Uitzaaiingen bij kanker KWF Kankerbestrijding 2007
Borstkanker Resource Hyperlink 00061 Borstkanker Wikipedia 2016
Zeeuws borstkankercentrum in Vlissingen Resource Hyperlink 00062 Zeeuws borstkankercentrum in Vlissingen PZC 2016
Regio Zeeland Resource Hyperlink 00063 Regio Zeeland Hersenletsel.nl 2016
Longkanker Resource Hyperlink 00064 Longkanker Wikipedia 2016
Longkanker behandeling Zeeland Resource Hyperlink 00065 Longkanker behandeling Zeeland Zorgaanbieders.nl 2016
Longkanker Resource Hyperlink 00066 Longkanker Thuisarts.nl
Port-a-cath Resource Hyperlink 00067 Port-a-cath Heelmeester.nl 2016
Objectivering van spraakkwaliteit bij patiënten behandeld voor hoofd-halskanker Resource Hyperlink 00068 Objectivering van spraakkwaliteit bij patiënten behandeld voor hoofd-halskanker Samen leven met kanker (onderzoeksgroep) 2011
Hand-voetsyndroom Resource Hyperlink 00069 Hand-voetsyndroom Stichting kanker.nl 2014
Euthanasieverzoek Resource Hyperlink 00070 Euthanasieverzoek NVVE 2016
Patiëntenorganisatie Resource Hyperlink 00071 Patiëntenorganisatie Wikipedia 2015
Palliatieve zorg Resource Hyperlink 00072 Palliatieve zorg Wikipedia 2016
Netwerk Palliatieve Zorg - Zeeland Resource Hyperlink 00073 Netwerk Palliatieve Zorg - Zeeland Netwerk Palliatieve Zorg - Zeeland 2016
Wat is euthanasie? Resource Hyperlink 00074 Wat is euthanasie? NVVE 2016
Antoni van Leeuwenhoek Resource Hyperlink 00075 Antoni van Leeuwenhoek Antoni van Leeuwenhoek. Nederlands Kankerinstituut 2016
Erasmus MC Kankerinstituut Resource Hyperlink 00076 Erasmus MC Kankerinstituut Erasmus MC. Universitair Medisch Centrum Rotterdam 2016
Stichting Melanoom Resource Hyperlink 00077 Stichting Melanoom Stichting Melanoom 2016
Longkanker Nederland Resource Hyperlink 00078 Longkanker Nederland Longkanker Nederland 2015
Emergis Resource Hyperlink 00079 Emergis Emergis. Samen werken aan een goede geestelijke gezondheid van alle mensen in Zeeland 2016
Palazzolihuizen. Als kanker in je leven is Resource Hyperlink 00080 Palazzolihuizen. Als kanker in je leven is Stichting Palazzoli 2016
Alternatieve Geneeswijzen Zeeland Resource Hyperlink 00081 Alternatieve Geneeswijzen Zeeland Alternatieve Therapieën 2016
ADRZ Resource Hyperlink 00082 ADRZ Admiraal De Ruyter Ziekenhuis 2016
ZorgSaam Resource Hyperlink 00083 ZorgSaam ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen 2016
Bravis Ziekenhuis Resource Hyperlink 00084 Bravis Ziekenhuis Bravis Ziekenhuis 2016
ZRTI Resource Hyperlink 00085 ZRTI Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut 2016
Erasmus MC Resource Hyperlink 00086 Erasmus MC Erasmus MC. Universitair Medisch Centrum Rotterdam 2016
Chirurgie ADRZ Resource Hyperlink 00087 Chirurgie ADRZ Admiraal De Ruyter Ziekenhuis 2016
Chirurgie ZorgSaam Resource Hyperlink 00088 Chirurgie ZorgSaam ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen 2016
Dood Resource Hyperlink 00089 Dood Wikipedia 2016
Nationale Atlas Volksgezondheid Resource Hyperlink 00090 Nationale Atlas Volksgezondheid Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 2014
NIVEL Resource Hyperlink 00091 NIVEL Stichting NIVEL. Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg 2016
Geestelijke verzorging Resource Hyperlink 00092 Geestelijke verzorging Wikipedia 2013
Hersentumor Resource Hyperlink 00093 Hersentumor Hersenstichting 2016
Samuel Hahnemann Resource Hyperlink 00094 Samuel Hahnemann Wikipedia 2016
Inloophuis Resource Hyperlink 00095 Inloophuis Wikipedia 2015
Interne geneeskunde Resource Hyperlink 00096 Interne geneeskunde Wikipedia 2015
Cornelis Moerman Resource Hyperlink 00097 Cornelis Moerman Wikipedia 2016
Nabestaande Resource Hyperlink 00098 Nabestaande WikiWoordenboek 2016
Oncologieverpleegkundige Resource Hyperlink 00099 Oncologieverpleegkundige Wikipedia 2016
Spoed Eisende Hulp (SEH) Resource Hyperlink 00100 Spoed Eisende Hulp (SEH) Admiraal De Ruyter Ziekenhuis 2016
Spoedeisende hulp Resource Hyperlink 00101 Spoedeisende hulp ZorgSaam 2016
Uitvaartondernemer Resource Hyperlink 00102 Uitvaartondernemer Wikipedia 2016
Verpleeghuis Resource Hyperlink 00103 Verpleeghuis Wikipedia 2016
Vertrouwenspersoon Resource Hyperlink 00104 Vertrouwenspersoon Wikipedia 2015
Verzorging Resource Hyperlink 00105 Verzorging Wikipedia 2016
Bejaardentehuis Resource Hyperlink 00106 Bejaardentehuis Wikipedia 2016
Ziekte van Paget. Zeldzame vorm van borstkanker Resource Hyperlink 00107 Ziekte van Paget. Zeldzame vorm van borstkanker Gezondheidsnet 2016
Overzicht Kerken in Zeeland Resource Hyperlink 00108 Overzicht Kerken in Zeeland E-kerk 2016
KWF Resource Hyperlink 00109 KWF KWF Kankerbestrijding
KWF Resource Hyperlink 00110 KWF KWF Kankerbestrijding
KWF Resource Hyperlink 00111 KWF KWF Kankerbestrijding
KWF Resource Hyperlink 00112 KWF KWF Kankerbestrijding 2016
NPV Resource Hyperlink 00113 NPV Nederlandse Patiëntenvereniging 2016
Uitvaartverzorging in provincie Zeeland Resource Hyperlink 00115 Uitvaartverzorging in provincie Zeeland De Telefoongids 2016
IKNL Resource Hyperlink 00147 IKNL IKNL 18 november 2016
Resultaten Sociaal Welzijn Resource Hyperlink 00201 Resultaten Sociaal Welzijn A. Bron 9 januari 2017
Resultaten Psychisch welzijn Resource Hyperlink 00202 Resultaten Psychisch welzijn A. Martinez 9 januari 2017
Resultaten Psychisch welzijn Resource Hyperlink 00203 Resultaten Psychisch welzijn A. Martinez 9 januari 2017
Resultaten Financieel Welzijn Resource Hyperlink 00204 Resultaten Financieel Welzijn L. Oudeman 9 januari 2017
Röntgen2-123RF.jpg Bestand:Röntgen2-123RF.jpg Röntgenfoto Els Millenaar 2016
Bestand:Sociale kaart kanker eindverslag .docx Bestand:Sociale kaart kanker eindverslag .docx Sociale kaart kanker eindverslag Nancy Chalaz, Martin van Huizen en Cassandra Teirlinck 2016
Spraakstoornis34892119 s.jpg Bestand:Spraakstoornis34892119 s.jpg Spraakstoornis Els Millenaar 2016
Stichting palazzoli nieuw.jpg Bestand:Stichting palazzoli nieuw.jpg Patiëntenorganisatie Els Millenaar 2016
Tekenenverklaring26270998 s (1).jpg Bestand:Tekenenverklaring26270998 s (1).jpg Euthanasieverklaring Els Millenaar 2016
Vermoeidheid43388665 s.jpg Bestand:Vermoeidheid43388665 s.jpg Vermoeidheid Els Millenaar 2016
Verschijnselen6326968 l.jpg Bestand:Verschijnselen6326968 l.jpg Verschijnselen van kanker Els Millenaar 2016
Werk52449562 s.jpg Bestand:Werk52449562 s.jpg Werk - collega's Els Millenaar 2016
Werk58367490 s.jpg Bestand:Werk58367490 s.jpg Werk - Claire Els Millenaar 2016